ORSZÁGOS KÉKTÚRA ÚTVONAL - GAJA-VÖLGYI TÁJCENTRUM BOHÓCSZÍNHÁZ ALAPÍTVÁNY ">
English
Nyitóoldal
Bemutatkozás
Bemutatkozás
Zenés interaktív mesejáték vak és látássérült gyerekek számára
Pillanatképek
Barátainktól érkezett
Meglátogatott kórházak
Szakvélemények
Újságcikkek
Rajzolj egy bohócot
Közhasznúsági jelentés
Kapcsolatfelvétel
Kapcsolatfelvétel
Kapcsolatfelvétel
 Bohóc doktorok - AlapítványCsatlakozzon Ön is Csatlakozzon Ön is Facebook oldalunhoz. oldalunhoz >>

Tisztelt Érdeklődők!

 

Gyermekek mozgásra nevelése, szabadban eltölthető programok népszerűsítése – Országos kampány 2015-2016
ORSZÁGOS KÉKTÚRA ÚTVONAL - GAJA-VÖLGYI TÁJCENTRUM
BOHÓCSZÍNHÁZ ALAPÍTVÁNY  

 

A Gaja-völgyi Tájcentrum csodálatos természeti adottságai és újonnan kiépített infrastruktúrája kiválóan alkalmas gyermekcsoportok vagy családok részére természetben eltölthető szabadidős programok szervezésére.

A szabadban, természetben mozgás és sportolás, a játékos programok élménye segíti a gyerekek mozgásra nevelését. A Nordic Walking sport növekvő népszerűsége abban rejlik, hogy bárki azonnal elkezdheti, kimozdít a legszebb szabadtéri kirándulóhelyekre, és a túlsúlyos gyerekeknek, felnőtteknek is könnyen elérhető, örömteli eredményes visszatérést garantál az egészségesebb életbe.

Terveink szerint 2015. május 1-től szeptember 30-ig péntek 15.00-tól és szombat 10.00-től és 15.00-től várjuk a Gaja-völgyi Tájcentrum főbejáratánál a gyerekeket és a velük érkező felnőtteket. Az első két órát a völgy, a természet szépségének és a mozgásnak szenteljük, a harmadik órában pedig a Pöttyös bőrönd titkai c. előadással ajándékozzuk meg a programban résztvevőket.
A  program teljesen ingyenes!  Költségeit támogatói közreműködéssel fedezzük.

 

A festői szépségű erdei tisztás közepén, a Pisztrángos-tó partján közösségi programokra tervezett szabad tűzrakó helyek és eső ellen is védő fedett fa építmények találhatók.
A Gaja-patak partján kb. 4 km hosszú szurdokvölgy kanyarog. Kilátók, barlangok, geológiai érdekességek, az egyedi klímából adódó különleges növényzet lenyűgöző szépsége, a patak zuhatagának hangja, az erdei madarak éneke és a vadon élő állatok lábnyomai izgalmas kirándulást garantálnak. Az Alba Regia forrás friss, hideg vize pedig mindenkit felfrissít.
Ebbe a környezetbe illesztjük a Bohócszínház Nordic Walking Clown játékos sportolással, kirándulással összekötött szabadtéri programját.

A helyszín könnyen megközelíthető autóval, csoportoknak autóbusszal. A parkoló ingyenes.

A 2015-ös szezon tapasztalatai alapján 2016-ban az Országos Kéktúra útvonalára szakaszosan a régiók legszebb kirándulóhelyeire is a kétnapos programmal hetente ellátogatunk.

Célunk országos figyelemfelkeltő kampány szervezése, minél több gyerek és családtagjaik bevonásával, szabadban végezhető mozgással, sportolással, gyermekprogramokkal.
A kampány emblematikus szereplője a Bohócszínház Nordic Walking túravezető bohóca, a programokat jelmondatával reklámozza:

Aki követ minket, az jól jár, Nemvicc Elek!


A program célközönsége a mozgástól elszokott, esetleg túlsúlyos gyerekek és családjuk, ezért a programelemek összeállításánál fokozottan figyelünk a résztvevők képességeire.

 

Magyar gyermekelhízási statisztikák, a felnőtt diabétesz prognózis mind arra a következtetésre mutat, hogy a programunk sikeres lebonyolítása több szempontból is fontos.

 

Levelünk célja a bemutatkozás, a partneri kapcsolat kialakítása, a részfeladatok eredményes megszervezése, az információk gyűjtése, továbbadása.

Kérjük, jelezzék, ha a programunk elnyerte tetszésüket, részletesebb bemutatkozásra és a kapcsolat kialakítására lehetőséget adnak.   

    Várjuk jelentkezésüket!

T: 0620 9261010 vagy 0620 5747025
Bohócszínház Alapítvány       e-mail: bohocszinhaz@gmail.com

 

Copyright bohocdoktorok.hu

Készült a NEA támogatásával.

További támogatóink: TEVA, V-Comp