English
Bemutatkozás
Kapcsolatfelvétel
Kapcsolatfelvétel

  Clowns in Hospitals International Program  fejléc

A kórházakban ápolt gyermekek számára szervezett vidám játékos programok  alkalmazása olyan terápia ami eredményesen segíti a gyógyulás folyamatát.
 

A Bohócszínház Alapítvány a gyermekgyógyászat egyik kiegészítő tevékenységével,  a kórházi gyermekprogramok szervezésével foglalkozik.
(F.B. ny.sz.: 5931,  közhasznú, alapítva:  1996  www.bohocdoktorok.hu )

Csoportunk évek óta sikeresen alkalmaz egy, a speciális környezetben jól használható, a szakorvosok által elismert módszert (jelmez - és program összeállítás, eszközök és ajándékok, helyzettanulmányok, megoldások, stb.). A kidolgozott ötletek kreatívak, egyéni és csoportfoglalkozásra is alkalmasak.
Szakvélemények  : 

 C.H.I.P. – Clowns in Hospitals International Program

Nemzetközi programsorozatunk célja:
- a tapasztalatainkat és a tevékenységünk betanítható technikáit minél több helyen ismertessük, - a partnerszervezetek alkalmazásait tanulmányozzuk,
- tevékenységünk népszerűségét növeljük.
 - A Bohócok a kórházakban módszertanulmány révén hozzáférhetővé tegye a kidolgozott jól használható technikákat, átadja a tapasztalatokat.
- Hasznos útmutatást nyújtson a speciális kórházi körülmények között.
- Hozzájáruljon, hogy a gyermekek javára alkalmazott tevékenység minél több kórházi helyszínen rendszeressé váljon.

 

A  Bohócok a kórházakban módszertanulmány  több mint tíz évnyi kórházi bohócdoktori tevékenység tapasztalata alapján kidolgozott technikákat kíván bemutatni, hozzáférhetővé tenni mindazoknak, akik munkájuk kapcsán, vagy egyéb önálló vagy szervezeten belüli tevékenységükkel a kórházakban lévő gyermekekkel foglalkoznak.


A kórházi körülmények között gyerekfoglalkozást végző személyek speciális felkészülést kapnak. A Bohócszínház Alapítvány módszerének  leírása, a tapasztalatok részletes elemzése, a  fontos szabályok, és a szakorvosok, pszichológusok véleményei segítik ezt a felkészülést.

 

A CHIP projekt a kórházi környezetben a játékok szerepét és a speciális helyzetekben eredményesen alkalmazható kidolgozott módszereket hirdeti. Népszerűsíti a kórházakban végezhető, gyermekek számára összeállítható foglalkozásokat, figyelembe helyezi a gyógyulás folyamatában nyomon követhető, igazolhatóan hasznos szerepét.

 

 A piros szív és rajta egy  kis kereszt fehér sebtapaszból egy jelkép, amit   a program védjegyként, emblémaként  használ.

 

A program eredményessége érdekében több irányban építünk kapcsolatokat,
CHIP - CLOWN IN HOSPITALS INTERNATIONAL PROGRAM elnevezéssel.


Ez a program nyitott azok számára, akik szakmai tudásukkal, tapasztalataikkal, konkrét közreműködésükkel, vagy építő, segítő szándékukkal egyéb más módon hozzájárulnak ahhoz, hogy a módszertanulmány sikeresen hasznosuljon.

 

A bohócdoktori tevékenység a közvetlen visszajelzésekből ítélve elismert és hasznos (szakorvosok, pszichológusok, szülők, kórházi dolgozók véleményei alapján).


A konkrét tevékenység népszerűsítésének jó lehetőséget ad egy kidolgozott technikákat tartalmazó módszertanulmány és a hozzá kapcsolt reklám.
A csatlakozni kívánók számát országosan növelni lehet, és komoly segítséget és hasznos információkat ad számukra a tervezett kiadvány, hogy minél eredményesebbek legyenek az adott területen.


A kiadvány segíti a kapcsolatkialakítást az elérhetőségek közzététele révén. A személyes kapcsolatok pedig segítik a módszertanulmány tartalmi fejlődését a szakmai tapasztalatok tanulmányozását, azok évenkénti közreadását.  A módszertanulmány megjelenését követő folyamat önfejlesztő módon szinte minden szegmensre pozitív hatást eredményezhet.

  www.bohocdoktorok.hu

Copyright bohocdoktorok.hu © 2007

Készült a NEA támogatásával.

További támogatóink: TEVA, V-Comp

Copyright bohocdoktorok.hu - támogatta: V-Comp © 2007.

További támogatóink: TEVA